שדים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 01/08/08 13:00 כט בתמוז התשסח

שאלה

קראתי שאלה שאמרה שאין שדים, שמי שראה שדים שיקום וכדומה.

אני מעורבת מאוד בחברה האתיופית.

כבר שמעתי סיפורים של שדים שהיו באתיופיה והורים של חניכות שלי אכן נפגשו איתם.

רווחת הנחה בשכונה בה אני מדריכה שאמא של חניכה שלי מושפעת משד שנפגשה איתו באתיופיה, שהיא לא הייתה ככה לפני שפגשה אותו.

היא מדברת פתאום בשפה שאף אחד לא מבין, כמו בטראנס, והיא מאוד משונה.

האם עלי להאמין שכל הסיפורים שטויות?

שזה מקרה בלבד?

אשמח להאמין שכן...

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
אינני מכיר את האשה הנ"ל ולא את הפסיכולוג שלה. אבל אני כך למדתי, שאין שדים, ודאי לא בארץ ישראל. וכל סיפורי חז"ל שהזכירו שדים, בד"כ כוונתם כמשל לכוחות הנפש של האדם וההתמודדות איתם.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן