שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/05/12 09:35 כט באייר התשעב

שאלה

שלום!

האם מותר לנתק פלטת שבת לאחר ששעון השבת ניכבה?

זה מאוד חשוב לי מאחר ואני מניחה את הפלטה על הגז וחג השבויות השנה יוצא במוצ"ש.

האם מותר לכוון שעון שבת גם למיחם? או שיש בעיה עם זה שהמים מתקררים ואז שוב מתחממים.

תודה מראש

תשובה

שלום לך

1. לרוב הדעות הניתוק אסור, ויש הסוברים שזהו איסור תורה.
יש בפנייך כמה אפשרויות:
א. להשאיר פלטה גם לחג - סידור נוח ויעיל, בחג מותר להניח עליה כל דבר ואין צורך להשתמש בגז (שימוש מסורבל וכד')
ב. לחבר את הפלטה עם חוט מאריך ואז להזיזה למקום אחר בבית (לדעתי מותר ויש האוסרים זאת)
ג. להשאיר את הפלטה במקום (או בחדר אחר) בבית.

2. אין להשאיר מיחם על שעון שבת שידלק בשבת.
(לענ"ד אסור גם להשאיר פלטה שתדלק בשבת אלא שמיחם אסור לכל הדעות ופלטה יש המתירים זאת)

בברכת שבת שלום וחג שמח דוד לוי