שאל את הרב

שבת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 04/04/10 04:00 כ בניסן התשע

שאלה

שלום.. (:

יש חי בבית מקרר שיש עליו צג דיגיטלי וכשאתה פותח את דלת המקרר הצג משתנה..(יש שמה צורה של מאורר שמתחיל לזוז) וגם כעבור כמה זמן שהוא פתוח הוא מתחיל לצפצף האם מותר להשתמש במקרר זה בשבת?

תשובה

בס"ד

שלום לך

גם למקררים הללו, יש אפשרות בדרך כלל לכבות בהם את האור החיצוני. נסה לראות האם יש דרך לכבות זאת באופן מכני כמו הנחת מגנט על כפתורי הפתיחה והסגירה ואז אין זה וודאי שבפתיחת המקרר אכן ייפתח האור או הצפצוף במשך זמן.

אם זה אכן כך, ניתן לכסות את האור החיצוני בכיסוי, ואז כשזה לא וודאי שידלק האור (כלומר זה לא "פסיק רישיה")וגם האור החיצוני מכוסה כך שזה לא נוח לו ("פסיק רישיה דלא ניחא ליה")אז מותר להשתמש במקרר.

אם בכל דרך לא ניתן למנוע פתיחת האור על ידי פתיחת המקרר, וכן לא ניתן למנוע את הצפצוף, צריך שאלת חכם נוספת כדי שתוכל להשתמש במקרר בשבת.

חג שמח

כתבות נוספות