שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/02/16 19:00 יג באדר א'

שאלה

שלום רב :)

אני בשירות לאומי והמשפחה שלי לא שומרת שבת ולפעמים מאוד קשה לי להתחבר ליום ולאוירה, אני אמנם לא עוברת על ההלכות אבל מצד שני אין לי שום תחושה של שבת בבית או הנאה ואני רוצה שזה ישתנה..

האם יש איזשהו פתרון לדבר או הצעה מה לעשות?

תודה רבה ותזכו למצוות :)

תשובה

קודם כל אשרייך ואשרי חלקך על זה שאת מצליחה לשמור שבת גם כשהמציאות הסובבת כל כך שונה.
השבת שלך יקרה מאוד בעיני הקב"ה.
באופן מעשי, נראה לי שכדאי לשלב בין שבתות במקומות שבהם ישנה אווירה שבתית יותר (כמו במקום השירות או אצל חברות) לבין שבתות בבית שבהן את תמלאי את התוכן. כלומר, להתפלל בבית כנסת שהתפילה שם טובה לך, לשיר עם עצמך הרבה זמירות שבת שאת אוהבת ובעיקר למצוא את אותם ספרי קודש שמביאים שמחה לנפש שלך ומרוממים אותה. כל זה כמובן עד שתבני את שלחן השבת שלך יחד עם המיועד לך.
בהצלחה