שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 12/11/06 21:15 כא בחשון התשסז

שאלה

האם מותר לבנים בגילאים 14-15 לשחק כדורגל בשבת על מגרש מרוצף עם החניכים שלהם?

ידוע לנו שישנה בעיה לשחק כדורגל בשבת על דשא ולכן שיחקו על מגרש מרוצף

אשמח אם תענו לנו בהקדם

תודה רבה

תשובה

אמנם במשחק באופן הזה אינכם עוברים על אחד מפרטי דיני מלאכות שבת, אך תשאלו את עצמכם - האם זוהי הפעילות הנכונה ביותר לעסוק בה בשבת? האם משחק כדורגל מבטא באופן המשמעותי ביותר את האווירה והמסרים שאנו רוצים לחוות בשבת?
נסה לענות על שאלה זו גם כמדריך - מהו המסר שאתה רוצה להעביר לחניכים שלך ביחס לשבת? האם זה יום הכדורגל הלאומי? או שמא יש עניינים אחרים שצריך לעסוק בהם?
עקיבא