שבת ושהחיינו

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/12/08 19:32 ד בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד ברב!

ב"ה אני בתהליך של התחזקות וחשוב לי לשאול כמה שאלות כדי להיות בטוחה שדברים שאני עושה הם עפ"י ההלכה-

1. איך מכינים קפה\תה בשבת?

2. האם בשבת יש בעיה לסדר את החדר? יש בעיה לקפל בגדים ולהחזיר לארון??

3. האם יש לברך שהחיינו על בגדים מחנות יד שניה? אם קניתי תיק יש לברך?

4. מתי\איך מברכים שהחיינו? כלומר לפני לבישה או אחרי.. ואם מברכים לפני שימוש ממושך..?

תודה רבה!!

תשובה

שלום,

תמשיך בדרכך החדשה. תהליך של התחזקות הוא כמו הסולם של יעקב - עומד על הארץ, ראשו מגיע השמיימה ויש שלבים שלבים. בע"ה עולים כל החיים.
1. בשבת נהוג למזוג מים חמים לתוך כוס, ורק אחר כך לשים את הקפה או את התיון. יש מי שמחמיר ומכין תמצית תה לפני שבת ומוזג ממנה לכוס המלא עם המים החמים. אפשר לקבל על עצמך את הפסיקה הראשונה.
2. יש חובה לסדר חדר בשבת כמו בערב שבת מדין כבוד שבת. רק אסור להתאמץ כמו בערב שבת - רק מסדרים כדי שהחדר ייראה מסודר.זה בוודאי כולל לסדר בגדים שלא לובשים - או בארון או במקום אחר בחדר - אבל שוב בתנאי שזה לא כרוך במאמץ מרובה. יש מי שמחמיר ולא מקפל בשבת - לדעתי אין בעיה בזה.
3. חייבים לברך על בגד שקונים מחנות יד שניה. זאת באחד משני תנאים - א. שהקניה מעוררת שמחה אמיתית, או ב. שהקניה עולה בכסף רב. על תיק חדש לא מברכים.
4. מברכים שהחיינו על בגד בפעם הראשונה שלובשים אותו בשעה שהבגד מונח עליך לראשונה. לא משנה אם השימוש הוא חד פעמי או ממושך.
תמשיל לשאול שאלות. זה חלק מתהליך ההתחזקות.
בברכה, דוב ברקוביץ