שבת וצבא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/07/07 19:06 כז בתמוז התשסז

שאלה

שלום.. אני חיילת שמנסה מאוד לשמור שבת בבסיס ואני נתקלת בשאלה : בשמירות בבסיס עלי לעשות פטרול מסביב לעמדה מסויימת ובגמר לדווח בקשר כי הכל תקין ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון? האם אפשר להחשיב את זה כפיקוח נפש? ניסיתי להיות בש.ג וזה בלי מכשיר קשר אבל הקצינים שם שומעים מוזיקה בקולי קולות כך שזה לא משנה. ואני לא יודעת מה לעשות? צריך להפר פקודה?? תודה רבה

תשובה

בעיקרון בדיקת קשר מותרת לצורך מבצעי. כדי לבדוק אם אכן מדובר בצורך מבצעי עלייך לפנות לרב החטיבתי או רב הבסיס אליו את שייכת. תיכנסי לבית כנסת הקרוב בבסיס , שמו והטלפון שלו בודאי רשום שם.
יש גם קו חם של הרבנות הצבאית 24 שעות ביממה