שבת - הבדלה הדלקת נרות ואכילת הפת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/09/15 23:00 ב בתשרי התשעו

שאלה

שלום לכב' הרב,

1. אני מדליק נרות שבת אצלנו בבית. לבקשת אשתי מכיוון שהיא חוששת שילדי (שלפעמים קצת משתובבים) יגרמו לדליקה, אני נוהג בלי נדר להדליק נרות שבת במטבח (הילדים ממעטים להגיע לשם במהלך השבת).

למרות האמור אנו נוהגים לאכול את ארוחת שבת בחדר האוכל.

הבנתי מקריאה בספר "שמירת שבת כהלכתה" שבמצב זה לא נכון לברך. כי מברכים רק על נרות שמדליקים אותם במקום האכילה.

האם זה נכון? ומה כב' הרב מציע לעשות במצב זה.

2. מה שיעור נפח הכוס המינימלי להבדלה?

מהו שיעור השתיה לשיטת כב' הרב?

3. האם ניתן לברך על 2 לחמניות שונות בגודלן? ובעניין זה אשאל (ואני מתנצל שכנראה שוב השאלה נשאלת) מה השיעור המינימלי של לחמניה (סדר גודל של לחמנית נקניקיה סטנדרטית) שיש לאכול ממנה בכדי לצאת לידי חובה בסעודת שבת?

רוב תודות וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

א. נהגו רבים להדליק לאוו דווקא במקום האכילה המדויק, אלא בבית בו אוכלים, ולברך על כך.
ב. השיעור המקובל הוא 86 סמ"ק. עמנם כתבו אחרונים שבתחומי דאורייתא יש ללכת לשיטה המחמירה.
ג. בוודאי שאפשר לברך על לחם משנה שאינו שווה בגודלו, ולחמניית נקניק היא בוודאי הרבה יותר מכשיעור.

כל טוב