שאלות שונות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/02/11 17:02 כז בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום !

יש לי מספר שאלות אליך ואודה לך מאוד אם תוכל לענות לי עליהם :

1. האם מותר לענוד טבעת בשביל היופי או סתם בלי סיבה ? (אם זה חשוב בטבעת רשום שמע ישראל..)

2.בקשר לשימוש בשם השם :

א. אני לומד בבית ספר חילוני אך יש בו חלק מהתלמידים שהם לא חילונים ..בשיעור תנ"ך המורה קוראת בתנ"ך (על מנת ללמד אותנו )והיא משתמשת בשם השם תוך כדי קריאת פסוקים (למשל ספר מלכים או דברים.. ) . האם מותר לה להשתמש בשם השם או שזה יחשב לנשיאת שם השם לשווא ? אנו לומדים בכיתה רגילה ולא בבית כנסת או משהו אחר אם זה חשוב.

ב.השבוע קראתי הלכה שאמר הרב עובדיה יוסף שליט"א (תקן אותי אם אני טועה).שהוא אומר שאסור להשתמש בשם השם גם בלועזית למשל באנגלית "OMG" או בערבית "יא אללה", שאלתי היא האם המילה "יאלה" בערבית , מותר או אסור להגיד ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח שאתה דן בשאלות אלו.

א. נראה לי כי טבעת עדיין נחשבת כלבוש נשי, ועל כן אין לענוד טבעת סתם כך, זולת טבעת נישואין.
ב. השאלה הזו היא שאלה מסובכת, כי בכלל קריאה בתנ"ך מתוך עמדה חילונית היא נושא הטעון בירור. ברם, מבחינה הלכתית אם היא קוראת פסוק שלם – מותר לקרוא בשם ד', (רק לא בשם י-ה-ו-ה).
ג. הבנתי מדבריו שהוא לא מתיר.
כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן