שאלות כלליות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/02/12 16:55 ח בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

יש לי בבקשה מספר שאלות:

1. האם מותר בשבת לקפל שרוולים של חולצה?

2. מותר בשבת לקשור שרוכים של נעליים? קשר רגיל פרח וקשירה

3. מותר בשבת לשים צעיף בקשירה כאילו לקפל את הצעיף על שניים לשים על הצוואר ואז בעיגול שנהיה להכניס את 2 הקצוות ולסדר בצוואר?

4. מותר בשבת לשבת על נדנדה שיש בחצר ולהתנדנד?

5. אני יודעת שנושא שמירת נגיעה זה נושא גדול רציתי לשאול אם בחורה שלא שומרת נגיעה מותר לה לישון עם חבר שלה בזמן שהיא בנידה? אני יודעת שאישה נשואה צריכה להקפיד על זה אבל זה חל גם על בחורה שלא שומרת נגיעה?

6. מותר לבנות לעבור בין שני גברים? והאם לגבר מותר לעבור בין שתי בנות?

7. אם אני באוטובוס או מונית והנהג גבר ואני נגיד אחרונה באוטובוס אני נשארת רק עם הנהג זה מותר או שזה נקרא ייחוד?

8. האם מותר לאכול מאוכל שכשר נגיד מסעדה כשרה והכל אבל גוי מגיש לי את האוכל? או נגד מכין לי מנת פלאפל ודברים כאלה?

9. אם גוי מכין אוכל במסעדה כשרה מותר לי לאכול? (שהוא עצמו ממש מכין את האוכל כאילו שף כזה)

תודה מראש...

תשובה

שלום לך,

1. מותר.

2. קשר נעלים רגיל אינו נקרא בהלכה קשר ומותר לעשותו בשבת. הכוונה לקשר שאם מושכים קצה אחד מיד הכל ניתר.
קשר כפול אסור באיסור תורה. [זה קשר שלא ניתר במשיכה אחת]

4. מותר

5. אסור באיסור חמור
לישון עם החבר לא כשהיא נידה ולא כאשר אינה נידה בכל מקרה היא טמאה טומאת נידה וגם אם לא היא עוברת בכך איסורי תורה רבים עד שתהיה נשואה לו כדת משה וישראל.
אסור לה גם להסתגר איתו בחדר או בדירה בלי לגעת כלל.

להבין את חומרת שאלתך - את שואלת האם משהו שהוא גנב במקצוע מותר לו בגלל זה גם לרצוח.

6. ראוי שלא ככל שניתן.

7. אם זה בנסיעה - זה לא ייחוד כי כל רגע יכול משהו נוסף לעלות וכד'.
אם הרכב עצר והעוברים ושבים לא רואים בבירור את הנעשה בתוכו, אז צריך לצאת מהרכב

8. אין איסור שגוי במסעדה יגיש את האוכל.
אסור שהוא יבשל/ יטגן ויש שמקילים אם יהודי הדליק את האש. (צריך להשתדל לא להקל בזה ואם גוי מטגן את הציפס או הפלפל ראוי לחפש מקום אחר.
9. אם הוא ממש מכין את האוכל ראוי לחפש מסעדה אחרת אבל אם אין ניתן לסמוך כמו בתשובה הקודמת. (כמובן בתנאי שיש שם תעודת כשרות מקורית מרב המקום שהיא בתוקף לפי התאריך הכתוב בתעודה, ואין להסתפק בשום תעודה אחרת)

בברכה דוד לוי