שאלות כלליות.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/04/10 09:16 כב בניסן התשע

שאלה

שלום רב.

1)אם מישהו נסע בחול המועד של פסח ברכב שספק אם יש בו חמץ או לא(כיוון והוא לא עבר ניקוי יסודי) וקנה עבורי ספר קודש האם מותר לי להנות מהספר?ובכלל מותר לקנות ספר קודש בחול המועד?

2)האם אפשר לקרוא ספרי פנטזיה?זה ממריץ אותי בהרבה דברים..(מופיע בספרים דרקונים,כשפים שדים וכו' וכו')

3)לפעמים יונים מלכלכים את הבגדים שנתלים על החבל בצואה,אבל לא לעיתים קרובות,האם אני צריך כל פעם וכל בגד שיורד מהחבל לבדוק מצואת יונים(זה קשה לי ולוקח לי זמן)

4)נניח שלא מכרתי חמץ ונשאר קצת משחת שיניים על המברשת שלי(גם במקומות שקשה לנקות)מה עלי לעשות בשביל להשתמש בה(היא עובדת על סוללות)

תודה על זמנכם היקר!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. מותר לקנות לצורך המועד. אין חשש של חמץ לאחר פסח.
2. כל זמן שאין חשש של הרהורים רעים מותר.
3. כדאי לבדוק כדי להראות בן אדם מסודר.
4. אין שאלה, הכל מותר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון