שאלות הלכתיות בנושאים שונים 2 .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/08/05 10:17 י באב התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב

1)האם אני צודק במה שאמרתי שדיבור על עסקים מותר כדי למנוע הפסד גדול ולקרוא שטרי הדיוטות אסור אפילו כדי למנוע הפסד גדול ?

2)האם צריך להתפלל על עובדי ע"ז בימינו שיחזרו בתשובה ?למשל על הסינים וההודים והנוצרים או שימותו

3)מה צריך להתפלל על אדם מומר כמו ואנונו ושאר המומרים ?הרי הוא יכול להיות השתגע מהכלא 10 שנים יש למצוא בו זכות שהוא לא שפוי

4)אדם שאכל פת פחות מכזית ואכל בנוסף אורז ירקות עוף ושאר הדברים, מה להורות לו שיעשה במצב כזה לגבי ברכה אחרונה ?

5)רב אחד אמר לי שצריך להתפלל על רשעים שמסכנים את עם ישראל רוחנית וגשמית והם אכזרים ומושחתים לעין כל...האם גם על רשעים כאלו שהם יהודים צריך להתפלל שימותו ?

6)אם כואב לי הכפות רגליים, האם מותר לבקש מאבי שיעשה לי מסאג' בכפות רגליים ?

7)האם מותר להגיד אפילו שקר גמור כאשר אין תירוץ שמשתמע לשני אופנים בליבי כדי להמנע מללכת לחתונה מעורבת שהזמינו אותי?שמעתי כך רבות שצריך להשתדל לא לשקר ממש אלא להגיד תירוץ אבל אם אי אפשר ואין רעיון שעולה בליבי מותר אפילו לשקר שקר גמור, האם זה מותר?כמו להגיד שיש לי איזה ארוע אחר וכד'

8)אם אבי שואל אותי עם איזה חבר אני נמצא עכשיו, ושם חברי כשם אבי, מה לענות לו ?

9)אדם שיש לו כאבי גרון חזקים, האם מותר לו לפני התפילה לבלוע כמה כפות דבש ?

תודה רבה...

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא צודק. ועיין בספר "מנוחת אהבה" או ב"שמירת שבת כהלכתה"
2)כן שיחזרו בתשובה .ואנו מתפללים על זה בתפילת "עלינו לשבח".
3)שיחזור בתשובה שלמה.
4)יברך "בורא נפשות".
5)חס ושלום .צריך להתפלל שיחזרו בתשובה וש"יתמו חטאים מן הארץ".
6)כן.
7)מותר .רק צריך חוכמה שלא יגרם חילול השם מכך .
8)תאמר אני נמצא עם חברי שקוראים לו כך וכך.
9)כן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.