שאלות בנושא יום העצמאות...

חדשות כיפה הרב חיים נבון 06/09/07 19:48 כג באלול התשסז

שאלה

ברצוני לשאול את כבוד הרב מספר שאלות לגבי יום העצמאות:(אשמח אם כבוד הרב יענה לי בדחיפות)

א. האם חובה/ צריך לומר הלל ביום העצמאות? אם כן אז איך כבוד הרב מסביר את זה שהיו רבנים שאמרו שזה איסור מוחלט לומר הלל ביום העצמאות, לדוגמא החזון איש אם אני לא טועה אמר שאפילו מי שיוצא לו להגיד את פרקי ההלל בפרקי התהילים של יום שישי כשיום העצמאות חל ביום שישי אפילו שלא מתכון לומר את פרקי התהילים של ההלל לכבוד יום העצמאות למרות זאת שלא יאמר...והיו עוד רבנים שהתנגדו בכל תוקף לאמירת ההלל ביום העצמאות ואמרו שזה ממש עבירה, כגון: האדמור מגור וכו'. והם טענו שמאז שאין סנהדרין אין סמכות לעמ"י לקבוע חגים וימים טובים בעם ישראל ולתקן בהם אמירת הלל אז איך בימינו קבעו לומר הלל ביום העצמאות ויום ירושלים למרות האיסור?

ועוד, יום העצמאות חל בימי ספירת העומר שהם ימי אבל לעמ"י ואסורים בשמחה ואסור לשמוע בימים אלו מוזיקה וכו', אז איך כבוד הרב מסביר את זה שביום העצמאות פתאום כל מנהגי האבל בטלים ומותר לחגוג ולשמוח ביום זה?

ב. האם היו / יש גדולי ישראל שהסכימו והורו לחגוג את יום העצמאות ולומר בו הלל? אם כן מי הם היו:? ועל סמך מה קבעו זאת?

ג. מה המקור לחגוג את יום העצמאות (עפ"י ההלכה)?

ד. מדוע החרדים מתנגדים לחגוג את יום העצמאות והאם הם צודקים?

ד"א - אני כן נוהגת לחגוג את יום העצמאות ולומר בו הלל, כיון שאני חושבת שבאמת צריך להודות להקב"ה על כל הניסים שעשה עימנו!!! אך רציתי לדעת למה מתנגדים לכך ומהי דעת ההלכה וגדולי ישראל לכך?

אשמח לשמוע תשובות מפורטות ומקורות!

תודה רבה!

תשובה

שלום וטוב.
ראי מאמר מפורט בנושא:
http://www.etzion.org.il/vbm/archive/10-medina/11medina.rtf