חדשות כיפה הרב משה ביגל 13/01/09 22:27 יז בטבת התשסט

שאלה

אני בת 13 וחצי עוד מעט.

אני מקפידה לשמור נגיעה מבן דוד שלי(14)וב"ה מצליחה. הוא יודע שאסור לנו להתחבק וכדו' אבל הוא עדיין נוגע בי ביד או כשהוא קורא לי,

דברתי איתו על זה ואני לא בטוחה שהוא הבין את מה שניסיתי לומר. מה עושים?

תשובה

ב"ה
לשואלת האנונימית השלום והברכה.
שאלת : אני בת 13 וחצי עוד מעט.
אני מקפידה לשמור נגיעה מבן דוד שלי(14)וב"ה מצליחה. הוא יודע שאסור לנו להתחבק וכדו´ אבל הוא עדיין נוגע בי ביד או כשהוא קורא לי,
דברתי איתו על זה ואני לא בטוחה שהוא הבין את מה שניסיתי לומר. מה עושים?
תשובה:
א. אני מאריך מאד את המודעות שלך וההקפדה שלך במצוות איסור הנגיעה הוא מן התורה (לדעות מסויימות)ואינו סתם חומרא כפי שיש רבים שחושבים.
אם אינך מצליחה להסביר לבן דודך שאסור לעשות את מה שהוא עושה זו אינה בעיה שלך , את את שלך עשית ואת ראינך עוברת על איסור . לכן תמשיכי להקפיד במצוות וה' יהיה בעזרך. ובן דודך ילמד בע"ה בעתיד ללכת בדרכך.
בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל - מיתר