חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 08/02/08 00:34 ב באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום רב.

יש לי שאלה שמטרידה אותי והנה היא:

איך הרב שלמה אבינר והרב יובל שרלו מעיזים לחלוק על כל גדולי הדור בנוגע ל"כרטיס אדי" כשעד כמה שידוע לי הם אפילו לא פוסקים אלא תלמידי חכמים בלבד? (בלי לפגוע כמובן בכבודם אני יודע שגם הם גדולים בתורה ואני מכבד אותם מאוד).

תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

שלום
מי שבקי בהלכה, רשאי וחייב להביע את עמדתו , כפי שהוא מבין את התורה, ללא מורא כלל, ורבינו הגר"א אמר לתלמידיו שלא לשאת פנים בהלכה כלל, האמת גוברת על הכל, לכן אם קיבלת אותם כפוסקיך, עליך לכבד את הכרעותיהם ההילכתיות והמוסריות.
ברכה והצלחה