שאלה שמעסיקה אותי ...

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/03/12 13:40 יג באדר התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום ,

ישנה שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן רב.

אני בת , אני יודעת שאני יכולה לשמוע אישה שרה , הרי האיסור הוא לגבר ... לכאורה מותר לי לשמוע שיר שאישה וגבר שרו יחד , כי אני לא מחויבת באיסור שמיעת כל אישה , אבל האם מותר לשמוע את השיר ( ששרו ביחד אישה וגבר ) - לא בגלל שמיעת קול האישה , אלא בגלל שגבר שר איתה והיא מכשילה אותו ?

ושאלה נוספת : המצווה של משלוח מנות , הוא רק ביום פורים עצמו , או שאם כבר הבאתי משלוח מנות אתמול לחברה מהכיתה זה נחשב ?

תשובה

שלום
1/ בדרך כלל הזמרים האלו כמעט ולא מכירים את ההלכה ולכן הם קרובים להיות שוגגים' ונראה שלא ראוי להשתתף בכאלו מופעים אבל השירים שלהם ברדיו/דיסק אינם אסורים בהנאה.

משלוח מנות צריך להיות בו ביום ובמקרה שנותנים לפני צריך להתנות שהוא יישאר שייך לנותן המתנה עד יום פורים ואז יהפוך להיות של המקבל.

ולהלן הרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=395