שאלה של חילוני על הסדרה סרוגים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 30/10/11 18:58 ב בחשון התשעב

שאלה

שלום,

אני חילוני ולכן לא כ"כ מכיר את העולם הדתי.

צפיתי בפרק מהסדרה "סרוגים", בסצנה אחת התלמידות בכיתה מתפללות ואז המורה אומרת "יעלה ויבוא" ואז התלמידות מתפללות בעמידה.

אודה לכם אם תסבירו איזה תפילות אתם אומרים בבית הספר וגם את הקטע שבו המורה אומרת "יעלה ויבוא".

בתודה מראש,

דן

תשובה

שלום
תפילת עמידה (שמונה עשרה), עניינו של ראש חודש מוכרח לבוא לידי ביטוי בתפילה, שהרי התפילות נתקנו כנגד הקרבנות, ובראש חודש נצטווינו להקריב קרבן מוסף, ועל כן צריכים להוסיף בתפילה את עניינו של ראש חודש. לשם כך תקנו חכמים לומר תפילת "יעלה ויבוא", בה אנו מבקשים מה' שיזכרנו לטובה ביום ראש החודש.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=515