שאלה מוסרית הלכתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/07 16:32 טז בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!

רציתי לשאול, האם ישנה חובה הלכתית להציל או לעזור לערבים? מבחינה מוסרית הלב אומר שכן, אך מה בנוגע להלכה?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה
השאלה מורכבת מידי מכדי שיהיה אפשר לענות עליה בפשטות.
מה שניתן לעשות בתשובה קצרה הוא למתוך את גבולות הדיון:
א. יש חובה בסיסית להתייחס לכל אדם כאל צלם אלוקים, ולהציל נפשות בעולם.
ב. יש חובה בסיסית מצד דרכי שלום לסייע ולעזור גם לגויים.
ג. כשיש לנו מלחמה עם אויבים הדבר המוסרי ביותר הוא קודם כל לנצח אותם. צריך כמובן להגדיר מהו ניצחון, ולפעמים הניצחון הוא דווקא בחיים יותר מסייעים ועוזרים, אולם המטרה צריכה להיות ניצחון, ואין אנו עוזרים לאויבים ואף לא מצילים אותם, אם הדבר פוגע במלחמה שלנו ברשע המבקש להשמיד אותנו.

כל טוב