שאלה לרב יובל שרלו על נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/08/08 00:40 י באב התשסח

שאלה

לרב שרלו, שלום וברכה,

אני בת 25, רווקה, אני מתארת לעצמי שלרב לא יהיה כ"כ מה לענות לי על פניתי, אך מרוב קושי החלטתי כן לעלות את שאלתי/ מצוקתי-

כאמור אניעדיין רווקה, יש בי ב"ה השתוקקות גבוהה מאוד למגע גברי, ב"ה אני שומרת נגיעה ובכלל דתיה ברמה גבוהה, אך לאחרונה כבר נורא קשה לי ואני תוהה איך יתכן שישנו ציווי על איסור נגיעה כאשר מגיעים למצבים של גיל קצת מתקדם שהיצרים ממש גואים לפורקן מיני ומגע? (כמו שקיים אצלי..)

תודה רבה

ורד

תשובה

שלום וברכה

הנושא בו את דנה הוא אכן אחד הנושאים הקיומיים המטרידים. פער הגילים בין הבגרות המינית והנפשית המבקשת את הקשר הגופני ובין הנישואין יוצר אתגרים שאינם פשוטים כלל ועיקר. את כמובן צריכה להיות שמחה מאוד שהכוחות האלה קיימים בך, ובד בבד את מכריעה לחיות חיי קדושה.
זו משמעותה העמוקה של הקדושה. קדושה משמעה נסיגה לאחור, והימנעות מעשיית עניינים שונים כתוצאה מחתירה למשמעות עמוקה שלהם. הקשר הגופני המיני הוא הדוגמה העיקרית לחיי קדושה – משמעות הלכות קדושה היא התביעה להימנעות והתרחקות מהקשר הגופני, כדי לקיים אותו במסגרת הפירמידה המלאה של המשפחה בלבד. כאשר הקשר הגופני הוא חלק בלתי נפרד ממבנה שלם – הוא בריא, ונעים וקדוש.
מה עושים ? זו משמעותה של מסירות הנפש המודרנית. תוכלי לקרוא על כך מעט ב
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=20795
ולאור זאת, חיים חיים המצפים למילוא מלא של האישיות – מהקדושה הנשמתית ועד זו הגופנית.

כל טוב, ושמחינו בשמחות בקרוב