שאלה להגדת פסח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/03/07 20:56 יב בניסן התשסז

שאלה

שלום!

בהגדה של פסח לקראת סוף מגיד יש את הקטע על רבן גמליאל שאומר שאם לא אומרים פסח מצה ומרור לא יוצאים ידי חובה.

שאלותי הם: אם הקטע להגיד פסח מצה ומרור כ"כ חשוב למה לא אומרים רק את זה בליל הסדר במקום את כל ההגדה? ולמה לא אומרים אותו בתחילת מגיד?

תודה רבה מראש!

שבוע טוב וחג שמח

נ.ב אשמח מאד אם תרשמו גם את המקורות לתשובות

תשובה

שלום,

המקור לתשובה הוא מפורש בתורה: "והגדת לבנך ביום ההוא לאמר..."
כלומר, עיקר המצווה מן התורה בלילה הזה היא לספר ביציאת מצרים, ואלו רוב קטעי המגיד.
אולי מסיבה זו נסמך הקטע לסוף מגיד, כדי להיות סמוך לאכילת המצה והמרור בהם הוא עוסק

חג שמח וכשר

ידידיה