שאלה חשובה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/11/09 21:26 כא בחשון התשע

שאלה

האם בשבת מותר להתאפר?

ואם כן באיזה איפור?

תשובה

שלום וברכה!
הבעיה העיקרית שקשורה לאיפור בשבת היא משום צובע שאם צובעים את הפנים בדבר המתקיים יש עם זה בעיה לכן אודם ולק וכדו' יש להמנע משימוש בהם בשבת.
לעומת זאת בפודרה יש מחלוקת בין הפוסקים כאשר השמירת שבת כהלכתה הורה שעדיף שלא להשתמש בזה אבל הרב משה פיינשטיין והרב עובדיה יוסף התירו בפודרה ובשאר דברים אבקתיים שאין דרכם להתקיים לאורך זמן.

נ.ב.
בשולי הדברים, אני מאד מבין ואף רואה ערך להתיפות ולהתקשט לכבוד שבת קודש, אבל יש לזכור ששבת באה להזכיר לנו שהערכים המשמעותיים והיופי האמיתי שבנו הוא היופי הרוחני. כך שרצוי להתקשט לכבוד השבת אבל בשבת עצמה יש להיזהר.

מקוה שעזרתי...
נועם ישראל
(המשיב אינו רב)