שאיבה בשבת-דחוף לפני מחר!!!!!

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/03/08 18:45 כ באדר ב'

שאלה

שלום רב,

ילדתי בן ב"ה לפני שבוע. התינוק אינו מצליח לינוק ככל הנראה בשל לשון קשורה ובשל גודלו הקטן ועד שהבעיה תיפתר (אני נעזרת ביועצת הנקה ובגורמים נוספים)אני שואבת כ- 8 פעמים ביום. אינני יכולה להסתפק במשאבה ביתית ידנית ולכן השכרנו משאבה חשמלית מסיבית מיד שרה. רציתי לדעת כיצד עלי לנהוג בשבת?

אציין שוב כי הילד לא אוכל דבר פרט לחלב השאוב ובנוסף מאחר וכרגע אינני מניקה כלל אם לא אשאב כמות החלב שלי תיפגע.

מהי הההלכה בענייני? (אני יכולה לנסות ולשאוב קצת יותר בשישי אולם לאלכסות בשום פני את כל הכמות הדרושה לו)

בתודה מראש

ש'

תשובה

לשואלת שלום רב ומזל טוב!
תינוק בן שבוע שיונק וזה כל מזונו, זה נחשב לו כפיקוח נפש, ומותר לשאוב לו חלב ולהאכילו.
משאבה חשמלית אפשר לחבר לשעון שבת (למשל כל שלש שעות המכשיר יעבוד רבע או חצי שעה, כמה שאת צריכה) ואז אינך צריכה להדליק כל הזמן. עדיף להצמיד את המשאבה, לפני שהמכשיר מתחיל לשאוב. ואם לא הספקת בזמן, מזיזים את מחוגי השעון (רק לצורך זה!). ובכל אופן, גם אם לא עשית כך, מותר להפעיל את המשאבה ולשאוב, וצריך להפעיל אותה בשינוי.
בברכה
אפי קיציס