רישיון לאופנוע ללא רשות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/01/09 12:49 כז בטבת התשסט

שאלה

אני נערה בת 16, תלמידת כיתה י"א.

האם מותר לי לעשות רשיון על אופנוע למרות שההורים לא מרשים, במימון שלי, ללא ידיעתם? לאבא יש אופנוע.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
ע"פ ההלכה, מצות כבד את אביך ואת אמך זה בעניינים שקשורים אליהם. היכן ללמוד ועם מי להתחתן, יכול האדם להחליט בניגוד לדעת הוריו.
יחד עם זה, אסור לאדם לצער את הוריו. ואם זה שאת תלמדי נהיגה על אופנוע יצער אותם מאד. יש מקום לשקול זאת. ומלבד זה מקובל שבגיל צעיר שבו אדם חי עם הוריו ונסמך עליהם, ועליהם מוטלת האחריות עליו, על חינוכו ועל כל צרכיו, מן הראוי שישמע בקולם, בדברים משמעותיים כאלה. אבל כאמור לא אמרתי אסור.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן