ריקודים מעורבים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/09 10:45 כה באייר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני עובדת במועדון תעסוקתי שיקומי של נפגעי נפש- מקום שעוזר לאנשים עם בעיות נפשיות להשתקם ממחלות הנפש,ולנסות להשתלב בקהילה. אחת מהפעילויות שיש להם במועדון היא חוג ריקודי עם. האם מותר לבחור דתי להשתתף בפעילות הזאת למרות שהריקודים הם ביחד עם נשים? (כמובן שהוא לא עומד ליד נשים בזמן הריקוד ולא נותן להם ידיים)

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

השאלה אינה ברורה כל צרכה.
האם הבחור הדתי הוא נפגע נפש או המדריך ?
עד כמה הדבר חיוני לדעת המומחים בדבר – כמה חמור מצבו, ועד כמה הריקודים האלה יגאלו אותו ?

אם הוא אחד הנפגעים, הדבר מאוד חשוב והוא רוקד לא עם נשים אלא במחיצתן – במקרה הזה יש להקל, אם התנאים מאפשרים לו להתרכז בעצמו.

כל טוב ורפואה שלמה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן