ריצה בשבת-די דחוף..

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 30/10/07 10:31 יח בחשון התשסח

שאלה

שלום,

אני מדריכה בעוז בשבט עמישב (כיתה ג')

הפעולות הן רק ביום שבת,והפעולות מתקיימות על רחבת דשא.

בכיתה ג' החניכים הם לא מאלה שישבו ויקשיבו לי,אלא לאחר משחק של ריצה או כל פעולה שבה צריך להיות בפעילות.

אני רוצה לדעת האם עלי לתת להם לרוץ בשבת על הדשא,או שזו פסיעה גסה ותלישת דשא..?

אני ממש מקווה שזה לא חטא...

תודה רבה.

תשובה

שלום,

מותר, והסיבה היא שגם אם יתלש מעט דשא, זהו בגדר דבר שאינו מתכוון.
(אמנם במשנה ברורה סי' שלו' סק"כה כתב שע"ג עשבים גבוהים אין ללכת, אבך כאן מדובר על ילדים פחות מגיל בר מצווה, ועוד שהרב אוירבך בשש"כ תמה על המ"ב הנ"ל).

גם מצד פסיעה גסה אין בעיה כי הם נהנים מכך (שש"כ פרק כט' סע' ה')

יום טוב.