רחיצת חולה בשבת במים מבוילק

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 17/03/07 23:15 כז באדר התשסז

שאלה

שלום!

אבא שלי חולה ובעקבות כך עליו להתרחץ מדי כמה שעות מסיבות מסויימות. מכיון שלא ניתן לקלח אותו במים קרים והמים החמים באים ם מבוילר שפועל כל השבת (כאמור הוא צריך להתקלח כמה פעמים ולכן צריך תמיד מים חמים) איך ניתן לקלח אותו במים חמים שבאו מהבוילר בשבת?

אומנם המקלחת אינה פיקוח נפש, אבל אין ספק שכבוד האדם וצלם אנוש משפיעים על החולה

תשובה

בעזה"י

שלום,

אם הבוליר עובד על דוד שמש- הכי טוב.

בכל מקרה יש לסגור את ברז הכניסה לדוד לפני שבת, כדי שכשיצאו ממנו המים החמים לא יכנסו מים קרים חדשים ויתחממו בשבת.
כמובן שאין להדליק ולכבות את הבוילר משבת- עדיף שיעבוד כל השבת ואם אי אפשר אזי על ידי שעון שבת.

איסור הרחיצה בשבת במים חמים נובע מגזירת מרחצאות- שמא יבוא לחכמם, אך חכמים לא גזרו במקום צער ובוודאי לא במקום חולי לכן במקרה הזה ניתן להתקלח גם במים חמים בשבת לפי התנאים שכתבתי.

שתהיה רפואה שלימה בעזרת ה'
אור
צוות ישיבת צפת