רוצה לחזור בתשובה על שז"ל - לבנים בלבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/03 06:07 יג באדר ב'

שאלה

אני מוציא שז"ל ואני רוצה להפסיק,

איך להפסיק?

איך לתקן?

תודה.

תשובה

בס"ד

ראה הפעולה הזו היא פעולה רצונית. אתה עושה אותה בהכרה ברורה. ובמחשבה תחילה. וכשאתה מתרגל לעשות מה שאתה לא רוצה - אתה הופך את עצמך לאט לאט להיות משועבד.

כי מה עושה עובד?
עבודות שהוא לא רוצה אותם - רק האדון רוצה בהם.

ובעת שיצאנו ממצרים - יצאנו גם מבית עבדים. ואתה אל תכניס את עצמך לעבדות ליצרים - ח"ו.

אתה יודע שיש עבדים של סיגריות. זה כל כך מעיק עליהם. צורב להם בגרון. מסוכן להם. מסריח את סביבתם. האשה לא אוהבת את זה. זה עולה הרבה כסף. הם ממש כבר כל כך רוצים להפסיק לעשן וזה קשה להם מאוד. הם עושים מה שהם לא רוצים.
הם משועבדים!
גם אתה מתאר כך את מצבך אבל אתה לא כל כך משועבבד כמותם. אתה עוד יכול להפסיק.

לכן תחליט שאתה מפסיק. ואתה יכול להחליט ולבצע.

אתה יכול להחליט שמהיום אתה מפסיק לעד ולעולמים. אבל הטוב ביותר להחליט שאתה מחליט להפסיק למשך חודש ימים.

אחר כך תקבל עוד החלטה. של חודש או פחות. וכך חודש אחר חודש את לוקח על עצמך משימה שלא ליפול בחטא הרע בזה של שז"ל.

ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13943