רופא שיניים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/12/10 08:39 כח בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

יש לרופא שיניים שלי חומר שהוא מנקה איתו את השיניים ויש לו טעם,אם אין לו כשרות אז אסור שהוא ינקה איתו את השיניים שלי?יכול להיות שבטעות אני יבלע קצת מהחומר.

תודה רבה וחנוכה שמח!

תשובה

שלום

אם החומר טעים ואכן את בולעת אותו, עליו להיות כשר.
יש דעה בפוסקים שלא חייבים, ואם אין ברירה ודרך לברר אם החומר כשר, ניתן לסמוך עליה.
על מנת לברר אם החומר כשר, תוכלי לפנות לרבנות הראשית לישראל, אגף הכשרות-

http://www.dat.gov.il/משרדים נוספים/משרד ראש הממשלה/הרבנות הראשית לישראל/אגף הכשרות/default.htm

כל טוב