רולר בליידס בשבת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 22/04/07 11:59 ד באייר התשסז

שאלה

שיל"ת, תן חיוך הכל לטוב :)

שלום,

אני תוהה לעצמי האם מותר לנסוע ברולר בליידס בשבת? אני מבינה שקורקינט מותר או אסור?

הבנתי שיש איסור על לנסוע באופניים כי הגלגל יכול להתפנצ'ר אבל שאני חושבת על זה אני לא רואה סיבה שמונעת נסיעה (מראית עין?)?

אשמח אם תענו לי כי זה שאלה שהציקה לי בשבת..

שבוע טוב *)

רעות

תשובה

שלום לך,
לפענ"ד נ"ל לאסור משום שבות , וע"ע בשו"ת ציץ אליעזר ח"ז סימן ל'.ועייני בדברי הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר ח"ז סימן ל"ז שמשמע שחולק ביסודי הסברות.
בברכה,
אריאל פריש