רווקות מאוחרת והריון מתרומת זרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/01/11 09:54 יג בשבט התשעא

שאלה

שלום הרב

אני רווקה בת 30.

השאלה שלי הלכתית, אם מותר לי לקחת תרומת זרע או אפשרות אחרת שיהיה לי ילד, כי אני לא מצליחה להתחתן.

אני לא מחפשת סימפטיה מהחברים שלי רק ילד.

*

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני מבין אותך, ומברך אותך שתזכי להתחתן בקרוב עם אדם ירא שמיים המתאים לך.
דעת גדולי הפוסקים שאין לקבל תרומת זרע, גם לא של גוי, ברווקות מאוחרת. רק במקרים של בעיית פריון בזוג נשוי הדבר מותר במקרים מסויימים. וזו גם ענ"ד.
מה שכן את יכולה לעשות וכדאי שתעשי, הוא הקפאת ביציות עבור העתיד, פני לרב בורשטיין היקר ממכון פועה והוא יסייע לך מאד בזה בדסקרטיות ובמקצועיות- http://puah.org.il/ContactUs.aspx

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן