רגשות שליליים על עצמי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/03/12 15:19 יט באדר התשעב

שאלה

איך אפשר להיות עם ביטחון עצמי בלי להגיע לגאווה? ואיך אפשר לגרש רגשות שליליים מעצמי ולהעלות את הביטחון העצמי שלי? איך אני יכולה להפסיק לפחד מזה שאולי לא אוהבים אותי, ואולי שונאים אותי, ואולי אין כח אלי עכשיו?תודה רבה!

תשובה

שלום פונה יקרה,
כתבת נכון, שהרבה תחומים והתנהגויות בחיים שלנו קשורים לביטחון העצמי שלנו,
נראה לי שחשוב להבין מה זה הביטחון הזה ועל מה הוא מתבסס.
ביום בו נולדת הקב"ה החליט שהעולם לא יכול בלעדייך.
הוא החליט שכנראה יש לך תפקיד מסוים בעולם שאת צריכה למלא, להשלים.
וכדי שתוכלי להשלים את התפקיד בזה הוא נתן לך כוחות וכישורים,
שהם נצרכים לך לתפקיד הזה.
בכל מיני אירועים בחיים שלך ובכל מיני הזדמנויות את מגלה את הכוחות האלו ודרכם את ממלאה את תפקידך.
מעצם זה שהגעת לעולם כנראה ה׳ מאוד מאמין בך.
אוהב אותך וסומך עלייך.
נראה לי שמכאן צריך לנבוע הדימוי העצמי של האדם.
הוא חשוב ובעל ערך כי ה׳ ברא אותו כזה.
וכמובן שאם ה׳ נתן לו כוחות הוא צריך להכיר בהם,
לשמוח ולהשתמש בהם.
והגאווה תהיה רק כשאותו אדם ישכח שה׳ נתן לו את הכוחות האלו.
שאלת איך אפשר להעלות את הביטחון העצמי?
נראה לי שצריך לדעת מהיכן אנחנו מתחילים,
ממשהו הרבה יותר גבוה, מכוחות אלוקיים שה׳ שם בנו.
וכדי שנפנים את זה אולי כדאי ממש לשבת ולחשוב אילו כוחות מיוחדים יש בנו?
מה הכישורים המיוחדים שלי שה׳ נתן לי?
ממש מומלץ לשבת כל יום או כמה פעמים בשבוע ולכתוב שניים שלושה דברים שיזכירו לעצמנו כמה אנחנו מיוחדים.
אני חושבת שלאחר עבודה כזו גם יהיה יותר קל לסלק את מחשבות היצר הרע שאולי אני לא באמת שווה ,
ולא באמת יש לי ערך.
לכל אדם יש מצבים בחיים שהוא נמצא בסיטואציות שהוא מרגיש בהם מיותר.
כשזה קורה הרבה זה יכול להביא להרגשה נוראית, מעיקה, בודדה,ולא נעימה.
יכול להיות שזה היצר הרע שמנסה להחליש את האדם ולגרום לו להאמין שהוא לא שווה בעיני אף אחד, לא בעיני הסביבה, לא בעיני עצמו, ולא בעיני ה´.
נראה לי שהעבודה בעיקר היא להזכיר כמה לכל אדם יש ערך. כמה הוא מיוחד. כמה הערך שלו לא תלוי במשהו חיצוני אלא בה´ שנתן לו את החיים ומאמין בו.
וכשהאדם בונה את עצמו בצורה כזו,
הוא יגלה את הכוחות הקיימים בו, ישמח בהם,
וירצה להשפיע איתם הרבה הרבה טוב,
ובע"ה למלא את תפקידו המיוחד בעולם.
בהצלחה רבה,
נעמה tepernaama@gmail.com