רבנות ירושלים

חדשות כיפה רבני כושרות 28/12/15 18:14 טז בטבת התשעו

שאלה

לשאלתכם. מי שאמר לי שרבנות ירושלים למהדרין עומדת בסטנדרט גבוה בכשרות עופות הוא אבינעם קוטשר עוזרו של הרב אריה שטרן שליט"א, וכעי"ז שמעתי מהרב עצמו. הם רק ציינו שהם לא מבצעים חיתוך של הגב, דבר שלחלק מהשיטות הוא חומרא (וי"א שלא טוב לעשות. לפי מה שהבנתי מהם הכשרות טובה בהחלט גם ביחס לבד"צים אך איני יודע לפרט בעניין. אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה רבה

אברהם

תשובה

שלום לא ברור לנו באיזה עניין אתה מתייחס לעופות של רבנות ירושלים למהדרין.

אם כוונתך לעופות עם כשרות מהדרין של הרבנות ירושלים אז הבדצ"ים שנלווים אליהם מופיעים ברשימת המומלצים.

אם כוונתך לעוף חדש של חברת "עוף ירושלים" שכתוב עליו שהוא "כשר למהדרין של הרבנות הראשית לישראל".בהשגחת הרבנות ירושלים. זו טעות בכתיב ובהצגת הדברים. הרבנות הראשית לישראל לא נותנת כשרות על עוף כלל וכלל. החברה התבקשה להפסיק להדביק את המדבקה הזו על העוף. אנו מקווים שבקרוב זה יופסק או שזה כבר נפסק. ולאחר שיחה עם אבינועם קוצ'ר הוא לא התכוון לעופות הללו.