ק''ש - דחוף

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/04/07 17:53 ד באייר התשסז

שאלה

אנוכי ספרדי ורציתי לדעת האם מותר לי להגיד ק"ש על המטיה לפי האשכנזים, והאם זה בכלל משנה גם בנושאים כללי, לדוגאמ ליתפפ לבתור ספרדי בסידור אשכזני וכן לגבי ברכת המזון

תשובה

לשואל שלום רב.
ק"ש עצמה כמובן אין הבדלים בנוסח בין העדות השונות. עיקר ההבדלים הם בהוספת פסוקים אלב או אחרים.
בעיקרון כל אחד צריך להשתדל להתפלל דווקא בסידור ע"פ נוסח עדתו ולא להחליף. וכבר כתבו הפוסקים שלכל תפילה יש יסוד בחכמה הפנימית, ולכן כל אחד צריך לשמר את מנהגי אבותיו. וכתב ה"מגן אברהם" שיש בשמיים תריסר שערים כנגד 12 השבטים שלכל אחד יש את התפילה שלו שפועלת אצלו הכי טוב. ולכן אין לשנות ממנהגו כלל.
אמנם אם אין לו סידור של עדתו אלא רק סידור מעדה אחרת, ברור שלא יימנע בגלל זה מלהתפלל, אלא יאמר לפי מה שיש לו ועל פי יכולתו.
בברכה
אפי קיציס