קשת..

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 06/02/07 18:23 יח בשבט התשסז

שאלה

אחרי המבול הקב"ה הבטיח לנח שלא יהיה עוד מבול בעולם..

קשת זה סימן רע.. שבא להזכיר לנו את חטא המבול..

למה אם כן כולם מתלהבים מהקשת הזאת, ועוד יותר למה הקב"ה ברא את הקשת כ"כ יפה.. אם היא בכלל סימן רע?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
הקשת היא אכן סיבה שהקב"ה זוכר בריתו וקיים במאמרו שלא למחות את העולם.עובדת היותה יפה איננה נוגעת למשמעותה, (לו יצויר שכל רע נראה רע היכן נשארה הבחירה החופשית?) ובפרט שגם במצב זה יש ישנו צד חיובי שהקב"ה חס עלינו.
בברכה,
אריאל פריש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן