קשר עם שכן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/05/02 12:29 טו בסיון התשסב

שאלה

אני גרה באיזור הצפון, אני נחשבת שייכת למשפחה מאוד חזקה, ואני מודעת לכל הבעיות שיש בין בנים לבנות ומשתדלת להמנע, אבל יש לי שכן שאנחנו גרים ביחד מאז כיתה ג' (אני בת 13)אין ביננו שום עניין של אהבה, אנחנו פשוט מרגישים כמו אחים שעוזרים אחד לשני, וכשהוא בא אלינו הביתה (שזה קורה הרבה פעמים בשבוע, כי הוא בקשר קרוב גם עם האחים שלי) הוא גם מתחזק מבחינה רוחנית. אני לא יודעת האם לשמור על קשר. אין לי ד"א אשמח מאוד אם תענה לי באתר.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מהשאלה ניכר כי הקשר עם השכן הוא מאוד תמים, בס"ה קשר "כמו אחים שעוזרים אחד לשני".

דעי לך כי דרכו של קשר שהוא הולך ומתהדק
הולך ומתחזק.
וקשר חזק בגיל צעיר לא טוב , לא בריא לנפש שלך,
לא טוב עבור השכן.זה יכול לסבך ולהסתבך.
הרגשות שלך סביב הקשר הם חיוביים וטובים אך הזמן לא מתאים ע"מ לפתח קשר עמוק ורציני שמוביל ל...הקמת בית בישראל.

כדאי לך לנתק את הקשר איתו(בעדינות). ולהשקיע את כולך בעשיה , בחברות , בתחביבים .בלימודים.

בהצלחה,

עוזיאל