קשר עם בן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/02/07 23:45 יג בשבט התשסז

שאלה

יש לי קשר מאוד קרוב עם בן (חבר שלי) אבל הגעתי למסקנה (ע"י שאלות וברורים) שחבר בגיל 15 זה ממש לא ברוח ההלכה אז... מה אני עושה??? האם זה לא ברוח ההלכה שיהיה חבר או שיהיה קשר עם בן בכלל (האם אני רק צריכה להפרד מחבר שלי או לנתק איתו קשר עד גיל 18???)

תודה רבה ... :-)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

קשר אישי ואינטימי עם בני הזוג השני הינו בעייתי ביותר בגילאים אלו, כפי שציינת. על כן רצוי למעט בקשר כמה שאפשר, ולהמתין לגיל בו הדבר ייתאפשר בדרך הנכונה ביותר.
עם זאת, דווקא בגיל זה ישנו צורך עצום בקשר אינטימי ופתוח עם אדם נוסף, ולדעתי הנכון ביותר הוא לפתח כשר אמיץ וכנה כזה דווקא עם חברה מאותו המין. כך תזכי לאוזן קשבת וללב מבין ותומך, שכל כך נצרכים בגיל זה, ותוך כך תוכלי להכין את עצמך בדרך הטובה ביותר לקראת הזוגיות השלמה שמצפה לך לאחר חתונתך.

עקיבא
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן