קשר עם בחור מבוגר

חדשות כיפה הרב חיים נבון 04/09/07 21:01 כא באלול התשסז

שאלה

שליט"א

הכרתי בחור נחמד המבוגר ממני בכמה שנים ורציתי לדעת האם תהיה לנו זוגיות טובה על אף פער הגילאים זאת על פי הקבלה?

שמי הוא... נולדתי בתאריך... ושמו של ידידי הוא... נולד בתאריך ...

תשובה

שלום וטוב.
אין לנו עסק בנסתרות, ובמופלא ממך אל תחקור. כדי לבדוק האם הקשר מתאים עליך לבדוק את התאמת האישיות: האם את סומכת על הבחור, האם טוב לכם ביחד, האם הוא מקבל אותך ומפרגן לך, האם יש לו מידות טובות ועדינות וכו'. הבחור אכן מבוגר ממך בשנים רבות, ואת צעירה מאוד* זה אינו בהכרח אומר שלא תהיה לכם זוגיות טובה, אך מצריך זהירות ותשומת לב מיוחדת וקפדנית לטיב הקשר ביניכם, שלא יהיה נצלני מצדו.
אל תחפשי קיצורי דרך על ידי התאמת שמות וכו' - אין תחליף לבדיקה אמיתית של התאמת האופי ודרך החיים.