קשר עם בחורה לא בתולה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/08 12:16 ט באב התשסח

שאלה

שלום,

לפני מספר שבועות התחלתי לצאת עם בחורה וב"ה הקשר התקדם והתפתח ומצאתי בה הרבה תכונות שאני מעריך.

לאחרונה היא סיפרה לי שלפני כשנתיים היה לה חבר דתי והם קיימו יחסי מין.

הדבר הזה מאד מפריע לי ומעיק עלי לחשוב שאשתי לעתיד אינה בתולה והיחס שלה שלה לקשר זוגי הוא פגום.

היא אומרת שהיום היא כבר לא כזו ושבזמנו זו הייתה "נפילה" אך יש לי תחושה כבדה מאד לגבי זה וכל פעם שאני רק מדמיין מה היא עברה עולה בי תחושת גועל.

האם נראה שזו סיבה לפסול קשר בשלב זה וואך אני יכול להתגבר על התחושות שיש לי לגבי זה?

תודה, שמואל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מקום שבעלי תשובה עומדים אפילו צדיקים גמורים אינם עומדים. השאלה שאתה צריך לבחון האם באמת הבחורה התחזקה ביראת השם, והאם שינתה דרכה, וכעת לא תגיע חלילה לנפילות, ואם אתה בטוח בשאלה זו, ושאר התכונות הן טובות וראויות הרי שמצאת את זווגך הראוי לך, אולם אם אין לך תשובות חיוביות בשאלות דלעיל, לא כדאי להתקדם. יש לציין לשבח את הפתיחות של הידידה שלך שהיא גילתה את הדברים באופן גלוי, ונראה שיש בה ממדת האמת. שהיא תכונה חשובה בחיי נישואין. עלה והצלח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון