שאלה
ב"ה
לקורא שלום וברכה
אני בת 21 בקשר עם בחור בן 26,אני דתיה לאומית מאולפנא,התחזקתי ב"ה עם השנים {אבל לא גדלתי בבית כל כך דתי...}בכל אופן הבחור שאיתו אני יוצאת גדל בבית חרדי וחזר בשאלה ומיותר לציין שנפלתי בשמירת נגיעה לצערי הרב,ואני אמרתי לו שאני בשום פנים ואופן לא מוכנה לגדל את ילדיי שלא על פי התורה והוא אומר אין לי בעיה שתגדלי אותם על פי התורה אבל אני לא מתכוון להיות דתי או ללכת לתפילות.
מה דעתך?
תשובה
שלום וברכה
קראתי בעיון רב את הדברים שכתבת. אני כמובן לא יכול להיכנס לעולם הפנימי שלך, ולהכרעות שלך.
מניסיוני למדתי כי מדובר בשלושה סוגים של בעיות, שבדרך כלל כדאי מאוד שלא להיכנס אליהן:
א. בדרך כלל, מי שנשר מהעולם החרדי אינו עוצר, והוא ממשיך את הנפילה מטה מטה. אין מדובר רק בנפילה דתית, אלא בקרע תרבותי הרבה יותר עמוק. אני מדגיש כי ייתכן ובמקרה של הבחור הזה הדברים אחרים, אולם הניסיון מחייב אותך לבדוק היטב האם אמנם הוא ייחודי בתחום זה.
ב. אם תתחתנו, יצא דבר מה מאוד מוזר: בני זוג מקימים מראש את ביתם כאשר אחד הנושאים העיקריים בעולמו של האדם - האמונה - אינו חלק מהשיתוף ביניכם. זה בוודאי לא דבר טוב לזוגיות.
ג. בשעה שהילדים יגדלו יהיה לכם קשה להגיע להסכמה על דרככם.
מניסיוני למדתי כי הכל אפשרי, אולם הדבר אינו אומר שזה לא קשה מאוד מאוד, וצריך לחשוב היטב האם להיכנס לקשר כזה.
כל טוב