קשר זוגי עם גויה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/07/10 14:21 ד באב התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב.

אני פונה בנוגע למצב אליו נקלעתי. לדאבוני, הכרתי בחו"ל גויה נוצריה, אני והיא התאהבנו.

לא הייתי מודע לאיסור החמור שיש על כך, ולפיכך הנחתי כי במידה ונתנחתן, אזי יהיה עליה להתגייר.

במהלך הקשר עימה, התקרבנו מאוד ולצערי נעשו מעשים לא צנועים ביננו. אני שוקל להתחתן עימה בנישואין אזרחיים, ולפני הבאת ילדים לעולם אזי היא תתגייר אי"ה . יש לציין שבת זוגתי מראה עניין רב בגיור, ולא כי זה חשוב לי, אלא כי היא חיה חיים חילוניים לגמרי ודווקא היהדות ממלאת בה את המקום הריק שבא - המהות. היא שמחה על כך שהיא נחשפת ליהדות, ומעוניינת לדעת יותר על תהליך הגיור.

ברצוני לשאול מס' שאלות חשובות :

1. האם לאחר שהיא תתגייר, עוונותיי על עצם קיום הקשר עם הגויה, וקיום המעשים הלא צנועים שלצערי עשיתי עם הגיוה, יכופרו בצורה כזו או אחרת? כמובן שהבורא הוא שמחליט, אולם מה נהוג להניח במצב מורכב שכזה??

2. האם ניתן לקיים גיור אורתודוכסי ( כזה שדורש הקפדה על המצוות, שלא כמו בגיור רפורמי) במדינת ארה"ב ?

3. מה כבודם חושבים על הנדון? אני באמת אוהב את האשה הזאת, ובעזרת השם אם תינתן המלצתכם היא תתגייר אי"ה .

4. האם על הגיור להיות בארץ ישראל דווקא?

תודה בכל מקרה,

שאו ברכה.

תשובה

שלום וברכה
שאלת הגיור היא שאלה מורכבת ומסובכת.
במקרים רבים דנים בכל שאלה בפני עצמה, ולא ברמה העקרונית בלבד.
אני לא מכיר את הסיפור שלך כולו, ועל כן אני לא יכול לענות על הכל, אלא בראשי פרקים בלבד.

א. כל קשר החיים עם גויה הוא בעייתי ביותר.
ב. ההכרעה שלך להמשיך ולמסד את החיים איתה לפני שהיא יהודיה – אינה החלטה נכונה. יכול להיות שבית הדין יראה בכך עדות שהרצון שלה ביהדות אינו רצון אמיתי.
ג. איני נציגו של הקב"ה לגבי כפרה. אולם הדבר נראה לא טוב, שכן מדובר ב"אחטא ואשוב".
ד. אפשר לקיים גיור אורתודוכסי בארצות הברית, אולם כדי שהוא יהיה מוכר בישראל כדאי בשלב הזה לפנות לרבנים המוכרים על ידי הרבנות הראשית.

מה אני מציע לעשות ? אני מציע קודם כל לנסות ללכת בדרך הישר. לפנות למנהל הגיור בישראל ולכתוב להם על מצבך ומה הם מציעים לעשות, או ליצור קשר עם רב המוכר על ידי הרבנות הראשית ולבקש את הדרכתו מה לעשות.

כל טוב