קשר בין בת לבן

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 07/05/01 10:33 יד באייר התשסא

שאלה

האם מותר לבן ובת לדבר על נושאים הלכתיים?

תשובה

מור שלום רב
בהלכות אסורי ביאה פרק כא הלכה א כותב הרמב"ם: "כל שחיבק ונישק דרך תאוה ונהנה בקירוב בשר, הרי זה לוקה מן התורה" עלפידברים אלו כתב הש"ך ביורה סימן קנז אות י: שאיסור תורה של קרבה מדין לא קתרבו לגלות ערוה קיים רק כאשר יש נגעיה של חיבה , דרך תאוה,
אמנם מקורות אלו דנים לאיסור נגיעה ואת שאלת על איסור שיחה , אך דומה כי הרוח העולה מן הדברים נכונה גם לשאלך את. שיחה על נושאים הלכתיים, כל עוד אין מדובר כאן בנושאים שהצניעות יפה להם, שהרי גם כאלה יש בהלכה, הרי שאין כלל איסור בדבר כל עוד הדברים נעשים מתוך כובד ראש ורצינות.
בברכה נאמנה
הרב אורן