קשיים עם האח הגדול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/04/13 11:34 כב בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחדר עם אחי הגדול(בשנה-אני 15 והוא 16)אחי הוא דתי אבל לא מקפיד על כל מיני דברים ושאני נמצא לפעמים בחדר לעשות שיעורים או במחשב לעשות עבודות,אני צריך לשמוע סדרות בעייתיות ושירים שאני לא רוצה לשמוע..

אני לא רוצה להוכיח אותו כי זה רק יעשה רע ובכלל אני לא חושב שנעים לו שיש לו אח דוס והוא לא כזה..

תודה על העזרה כאן באתר!!

תשובה

שלום וברכה

שאלות של חיים משותפים מכל סוג שהוא – בעל ואישה, שני אחים וכדו' – הן תמיד שאלות שיש להן מישורים רבים. אנו בני אדם מורכבים ושונים, ואנו חיים ביחד עם בני אדם מורכבים ושונים, שהם לא זהים לנו ולא מחפשים את אותו הדבר, ובכל זאת אנו נדרשים לקיום משותף.
מהו הכלי הטוב ביותר לעשות את זה ? הדיבור והשיחה. אתה צודק שאתה לא צריך להוכיח אותו, וזו לא השפה שבה אתה רוצה לחיות בה; אפשר גם שלא נוח לו לראות אותך מצליח בדרכך הדתית ושהוא לא נמצא בה. דווקא משום כך, הטוב ביותר הוא לדבר איתו. לא בכעס, לא בתוכחה. להגיד לו שאתה רוצה לשבת איתו במקום שקט, כאשר אתה נמצא במיטבך ולא במצב של תרעומת, ולדבר איתו על הדרכים שאתם תקיימו חיים משותפים.
כאן יכולות לצמוח הרבה מאוד הסכמות. הסכמה שכל אחד ישתמש באוזניות; הסכמה שבחלק מהזמן המוזיקה שלו תהיה ובחלק שלך, וכן הלאה. זוהי הדרך הטובה ביותר ללכת בה.

האם אתה חושב שביכולתך ללכת בדרך זו ?

כל טוב