קשיים בנישואין

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 29/11/06 19:07 ח בכסלו התשסז

שאלה

אני נשואה כשנה , בן זוגי עבר משבר קשה לאחר החתונה מאחר והיה בפרשת דרכים בחייו, הוא נאלץ להעתיק מגורים ולהיפרד ממשפחתו ועד כה לא מצא תעסוקה, הוא כועס וממורמר והכול נופל עלי , אני מתווכחים רבות ומאבדים כול כבוד אחד כלפי השני, לאחרונה אני חשה ניכור רב, כעס, תסכול, עצב רב, וקשה לי מאוד עם המצב ואני בטוחה שגם לו אך הוא פחות מפגין זאת כלפי חוץ הוא מופנם , לא מספר לי מה עובר עליו, אני מרגישה שאני חיה לבד ושאין לי עם מי לחלוק , לספר הוא כלכך עסוק בקשייו שהוא לא משתף אותי ואף כועס שאני משתפת אותו, לציין שאנו שומרים על הלכות טהרה אך למרות זאת אני מרגישה שבדיוק ההיפך יש בביתנו הרבה אש , אש שמכלה אותי יום יום, חשבתי על גירושין אבל אני פוחדת מאוד מהצעד הזה , אני כואבת , מיוסרת, ואובדת עצות, מה עלי לעשות בכדי לקבל את אהבתי חזרה, להכניס שמחה, כבוד ואהבה בזוגיותינו , אנא עזרו לי.

תשובה

שלום לך!

השאלה שלך מקרינה הרבה כאב וייסורים.
את מתארת כאן מציאות לא פשוטה שאליה נקלעתם, ואת מרגישה שהמצב רק מחמיר.

קודם כל, הרשי לי להציע לך להיפגש עם יועצת נישואין, שתוכל להדריך אותך אחת לאחת מה לעשות וכיצד להחזיר את השכינה הביתה.

אך עד אז, חשוב לי שתביני נקודה ראשונית-
בעל מרגיש ביטחון בעצם ההשפעה שהוא משפיע.
ויותר מכל- ההשפעה שהוא משפיע על ביתו.
כאשר הבעל אינו משפיע- בטחונו מעורער.

המציאות שאת מתארת כאן, היא מציאות בה את משפיעה פרנסה הביתה, ובעלך יושב מובטל בבית.
לכל אדם קשה להיות מובטל.
ולבעל משפחה- קשה פי כמה.

את חייבת להבין שהצעד הראשוני ליציאה ממשבר הוא הבנת הבעיה.

יכול להיות שכדי להחזיר את ה'כבוד האבוד' של בעלך עליכם יהיה לעבור דירה (הוה גולה למקום פרנסה). בטוח שזה יהיה צעד קשה מאוד בשבילך, אך אם תשימי על כף אזניים אחת את הקריירה שלך אל מול הזוגיות והמשפחה שלך- תגלי אולי סדר עדיפויות שונה.

בכל מקרה ואופן, ע"י הבנת הבעיה לא מגיעים לפיתרון המלא, ואת ובעלך צריכים למצוא את הדרך לדבר ביניכם ולכן אני ממליצה בחום על עזרה חיצונית.

המון הצלחה וכוחות,

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.
noamihay.damari@gmail.com