קשה לקום בבוקר!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/03/07 16:10 ז בניסן התשסז

שאלה

מאד קשה לי לקום בבוקר ממיטתי בזריזות, לאחר שאני מתעורר אני עייף, ולכן אני נשאר עוד כמה דקות במיטה.

אולי יש לכם עצה בשבילי איך לקום בזריזות?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך!
תראה, בדרך כלל אנחנו נמשכים לעשות דברים שמזוהים או נקשרים אצלנו כטובים ונעימים ונמנעים באותו האופן מדברים המזוהים אצלינו כלא נעימים ושלילים ואני אסביר:
לקום בבוקר לשעת אפס ולהתנתק מהמיטה החמה נחשב בקרב ציבור התלמידים כאחד הסיוטים השכיחים.
מצד אחד מיטה חמה, שינה מתוקה.
ומצד שני, בית הספר, ´אל תעשה פה´ ו´אל תעשה שם´.
אולם, אם נניח נבוא לאותו תלמיד ונגיד לו, במקום
´קום לשעת אפס´,
´יש בחוץ איזה דביל שמחלק שטרות של 100 דולר בחינם, בוא מהר!´
אזי תהיה סמוך ובטוח, כן ישן לא ישן, תלמידנו היקר יהיה שם וידחוף במרדף אחרי שטרות ה100$ כאילו הוא לא קם הרגע משינה.
רגע, אבל כשאמרנו לו ´בית ספר´ הוא בקושי קם?
אז זהוא, בית ספר- תשלם לו והוא לא יקום, דבר אחר שכיף לו או שהוא מכיר בחשיבות שלו, יקום גם יקום.
כתבת שקשה לך לקום?
אז תרשה לי לשאול אותך:
ואם היית בבית שריפה?
כלומר הקושי הוא לא קושי אובייקטיבי לכשעצמו אלא הכול בעצם טמון בראש ובחשיבה.
מה שחשוב לי ואני רוצה אותו אני קם
מה שלא לא.
לכן, במידה ואין לך משהו פיזי או שנראה לך שזה לא קשור למשהו בריאותי (אם אתה רוצה להיות רגוע כדאי לך גם לבדוק בכיוון הזה) תשב עם עצמך ופשוט תענה לעצמך:
למה אתה לא קם בבוקר בזריזות?
אולי המטרות שלך בחיים נכון לעכשיו, אלה שאתה אמור לקום בשבילם לא מספיק חשובות לך או מושכות אותך בצורה כזו שתקום בזריזות?
אולי סיבה יותר פשוטה:
אתה לא ישן מספיק.
אז...
אם אתה רואה שזה לא קשור למשהו בריאותי, תנסה לארגן לך את המחשבות בצורה כזו שתחזיר לעצמך את החשק והצבע לחיים ככה שכשישר תפקח את העיניים תחשוב ותיזכר עם בועת החמצן הראשונה ´כמה דברים חשובים ונעימים יש לי היום להספיק ולכן חבל על כל שנייה שמתבזבזת לי במיטה´.
הצעתי לך בתשובה זו כמה דרכים וכיווני חשיבה שונים, במידה ותרצה לדבר על משהו יותר ספציפי, אתה מוזמן לשלוח למייל.
שיהיה לך שבת שלום וחג שמח
אבינועם
avinoam811@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן