קשה לי עם כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב חיים נבון 02/03/08 13:47 כה באדר א'

שאלה

שלום!אני נשואה מזה חודשיים וחצי. מאד קשה לי עם הכיסוי ראש,על אף שהוא חלקי וחלק מהשיער גלוי. לפני החתונה לא ממש רציתי לשים כיסוי אך בעלי מאד התעקש על כך ואני מכבדת את זה. לצערי זה לא מוצא חן בעיניי מבחינת מראה(על אף מחמאות החברה) וזה גם ממש לא נוח לי, ומקשה עליי גם מבחינה חברתית(אני לא אוהבת להיות מקוטלגת מבחינה חיצונית).

מה עצת הרב בבקשה?

תשובה

שלום וטוב.
כיסוי ראש לאישה הוא מצווה מדאורייתא. כך, על פי התורה, צריכה להתלבש אישה נשואה. לגבי חוסר הנוחות - יש הרבה מצוות שאינן נוחות לנו, ואנו מקיימים מתוך צו ה´, ולא בשל נוחותנו. כיסוי ראש אכן אינו נוח להרבה נשים, כשם שהרבה מצוות אחרות אינן נוחות, לנשים ולגברים כאחד. והקב"ה מעריך את הקורבן שאנו מקריבים בקיומן.
לגבי הקיטלוג החברתי - אדרבא, כשם שבנים דתיים מקוטלגים מבחינה חברתית, טוב מאוד שגם בנות דתיות יהיו מקוטלגות, ומראן יעיד עליהן שהן שייכות לציבור המתמסר לעבודת ה´. אין מה להתבייש בזה.
חזקי ואמצי.