קרם שיזוף בשבת

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 23/07/07 16:49 ח באב התשסז

שאלה

שלום ותודה על העזרה.

האם מותר למרוח קרם שיזוף בשבת כיוון שהוא יותר נוזלי ממשחה רגילה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שני נתונים בקרם השיזוף נראים כאסורים בשבת. האחד, למרות שהוא נוזלי יותר ממשחה רגילה, הוא בכל זאת לא נוזלי ממש אלא בעל צמיגות יותר גבוהה ובהיותו קרם הנמשח על הגוף יש בצמיגות זו צד להחמיר. בנוסף, בשונה ממשחות אחרות שמטרתן להיספג בגוף, קרם זה דומה למשחות איפור שמטרתן להישאר על פני העור וגם בנתון זה יש צד להחמיר. על כן נראה שאסור למרוח קרם שיזוף בשבת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן