קרם פנים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/05/07 14:21 כ באייר התשסז

שאלה

אני משתמשת שנים בקרם מיוחד בלילה, שמצריך מריחת קרם לחות עם הגנה, כל יום, מפני השמש.

שאלתי רב פוסק והוא אמר לי כי אסור למרוח קרם פנים אך אם יש קרם בצורת נוזל, ניתן להשתמש בו.

מצאתי איזה קרם הגנה, בצורת תרסיס. מדובר בקרם די נוזלי, אך עדיין קרם.

מה כדאי לעשות?

הקרם היומיומי שאני משתמשת בו, ידוע באיכותו. על הקרם בצורת התרסיס, לא שמעתי אך מדובר בתחליף, שלא ידועה לי יעילותו.

אולי יש אפשרות להשתמש בקרם הרגיל שלי ואני אנסה להספיג אותו בפנים באמצעות נייר טישיו?

תשובה

שלום וברכה!

הכי טוב לפנות שוב לאותו רב פוסק ששאלת קודם.

אמנם גם אני יכול לענות על השאלה. יש איסור למרוח את הקרם בשבת בשום דרך. ברם, אם תשימי קרם ע"י מכות קלות על הפנים בלי למרוח אותו, אז מותר במקרה שאי שימוש של יום אחד בקרם יכול לגרום לבעיות וסבל.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון