קרם לחות לשיער בשבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/09/07 00:32 כח באלול התשסז

שאלה

שלום , נודע לי שקרם לחות לשיער אסור בשבת בגלל שהוא מוצק, האם יש קרם כלשהו שכן מותר להשים בשבת? ואם אפשר לשאול על קרם ספציפי,אז אני רוצה לשאול על הקרם של קרוליין הסגול? קשה לי להבין למה מתכוונים שאומרים מוצק וקצת קשה לי לצאת מהבית ללא קרם ולכן אני שואלת....

תודה מראש על התשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
בשבת לא מורחים קרם או ג'ל מוצק אלא חומרים נוזליים בלבד או תרסיס. (מותר לדלל קרם במים). נוזל פירושו שכאשר אני מטה את הצנצנת הוא נוזל מצד לצד. מוצק פירושו שגם כשאני מכופף את הכלי, הוא נשאר באותו מצב.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן