קרי

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 01/04/07 11:26 יג בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

אם לאדם יצא בשבת קרי מה יעשה? האם מותר להתקלח?

בכמה מים?

תודה רבה

פסח כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

אם יכול להגיע למקוה- עדיף לא חם.
(יש בעיה לטבול במקווה מחומם בשבת לפי רוב הפוסקים- ואם אין לא מחומם יש שהתירו)

אם אין מקווה- להתקלח במים קרים עד שישפך עליו 9 קבין= כ 12 ליטר מים.
במים חמים רק במקום שהדוד סודר שלא יכנסו אליו מים קרים וכו'- לפי הלכות מקלחת בשבת (וע' בהרחבה בספר שמירת שבת כהלכתה).

אם גם את זה לא יכול יטול ידיו 40 פעם (כל יד 30 פעמים).

וכמובן כמובן לפשפש במעשיו ולעשות תושבה בהתלהבות, באהבה ובשברון לב.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן