קרי לילה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/05/07 11:58 ח בסיון התשסז

שאלה

אני כבר מספר חודשים מצליח להתגבר על היצר ולא להוצי שז"ל,ותמיד חשבתי שאם אני יצליח להתגבר אז אני יצליח להשמר מכך..אבל,עכשיו,אחרי שאני מצליח להתגבר על כך ביומיום,אז בלילה יש לי קרי לילה,זה קורה לי כמט פעם בשבוע-שבועיים,ולפעמים אם אני מצליח להחזיר שבועיים שלוש אז פתאום יש לי קרי לילה אחרי שהתפללתי שחרית! (ז"א אני מתפלל שחרית ואז חוזר לנמנם ואז זה קורה לי).

אני לא יודע מה לעשות,אני כל כך הרבה זמן מנסה =(

תשובה

שלום וברכה!

קרי לילה הוא מצב פזיולוגי נורמלי, לכן את תבהל ממנו. אמנם יש אפשרות לצמצם אותו. תלמד תורה לפני השינה, אל תאכל מאכלים בשריים , שמנים וחריפים בערב בסמוך לשינה ( כנ"ל לגבי בקר ). כאשר יש לך חלום טמא, תעשה כל מאמץ להתעורר ולהעיף את החלום הזה. תדע, עדיין יתכנו מקרים של קרי, כי מדובר בפזיולוגיה ואל תבהל מזה וכפי שאמרתי, תנסה לצמצם את התופעה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון